TLF: +45 26 98 31 02

Kranio-sakral terapi

Kranio Sakral Terapi er en kendt terapiform i både USA, Tyskland og England. Herhjemme har KST ( Kranio Sakral Terapi ), været kendt siden midt – firserne, hvor de første uddannelsessteder blev grundlagt.

KST er en meget blid, men utrolig dybdegående behandling. De nænsomme berøringer er tålt af alle – også spædbørn. 

KST står for : 

  • Kranie
  • Sacrum ( korsben )
  • Terapi

Arbejdsområdet ligger mellem korsben og kraniet, hvor cerebrosspinalvæsken ( hjernevæsken ) løber. Væsken løber i en rytmisk       ” puls ” frem og tilbage mellem hjernen og korsbenet ca 8 – 15 gange i minuttet og bliver kaldt kranio sakral pulsen. Den har sit eget lille kredsløb, hvor den leverer nyt blod til hjernen og tager brugt blod med retur igen. 

KST bruges til at fjerne spændinger og blokeringer i kroppen, ved at påvirke centralnervesystemet både fysisk og psykisk. Fordi behandlingen er så blid, er den særdeles velegnet til stress, angst og uro. 

Når man bliver uddannet på KST – akademiet, bliver man også uddannet i at rette skelettet op hvis der er skævheder. F.eks. kan benlængden være forskudt, hvis bækkenet ikke er lige. Knoglerne i nakken kan også forskyde sig, f.eks.efter at have pådraget sig et piskesmæld eller at have slået hovedet op i køkkenlågen ! Dette forskyder kranieknoglerne, hvorved hjernevæsken bliver blokeret, så der kan opstå f.eks. koncentrationsbesvær, hovedpine, smerter i nakke, skuldre og ryg  m.m..

Dette kan også påvirke de forskellige kranienerver, organerne kan begynde at afgive forskellige symptomer, som f.eks : 

  • Forhøjet blodtryk
  • Mavesyreproblemer
  • Hormonelle udfordringer

Behandlingen foregår ved at man ligger på en briks, hvor behandleren vil trykke blidt på de områder på kroppen der er spændte og derved hjælpe centralnervesystemet til at give slip på blokeringerne.