TLF: +45 26 98 31 02

Kranio-sakral terapi

Kranio Sakral Terapi er en kendt terapiform i både USA, Tyskland og England. Den blev opdaget af den amerikanske læge og osteopat William Sutherland omkring 1920. Ved hans undersøgelser af det menneskelige kranie fandt ham frem til, at knoglerne var bevægelige. Han udviklede teknikker til at løsne de enkelte kranieknogler fra hinanden og dette blev integreret i osteopati uddannelsen. Senere blev Kranio Sakral Terapien en selvstændig behandlingsform og fra midt firserne blev de første uddannelsesteder i Danmark grundlagt.

KST er en meget blid, men utrolig dybdegående behandling. De nænsomme berøringer er tålt af alle – også spædbørn. 

KST står for : 

  • Kranie
  • Sacrum ( korsben )
  • Terapi

Arbejdsområdet ligger mellem korsben og kranie, hvor cerebrospinalvæsken ( hjernevæsken ) løber. Væsken løber i en rytmisk ” puls ” frem og tilbage mellem hjerne og korsben ca 8 – 15 gange i minuttet og bliver kaldt Kranio Sakral pulsen. Den har sit eget lille ” kredsløb “, hvor den leverer nyt blod til hjernen og tager brugt blod med retur igen.

Den vigtigste, men også mest simple teknik er stillepunkt. Vores krævende samfund udfordrer os mentalt – derfor er-og bliver så mange ramt af stress. Når kroppen er i stress-tilstand, dvs. i det sympatiske nervesystem, er kroppen/hjernen konstant i alert – hele tiden på vagt ( kæmp/flygt-beredsskab ). Vores fordøjelse, vores søvn og vores kroppe bliver nedbrudt !

Stillepunkt får os i ned de givende Alfa bølger, – dér hvor kroppen bringes over i det para-sympatiske nervesystem, hvor puls og blodtryk falder og kroppen kan regenere.

F.eks. ved piskesmæld eller hjernerystelse er stillepunkt et afgørende element. Er man blevet ramt af et piskesmæld eller hjernerystelse anbefales det, at få behandling så hurtig som muligt, da skaderne dermed kan minimeres og afkortes. Det er dog aldrig for sent at påvirke – der skal blot flere behandlinger til, da smerterne skaber flere spændinger og får den onde cirkel til at eskalere over tid !

KST bruges til at fjerne spændinger og blokeringer i kroppen, ved at påvirke centralnervesystemet både fysisk og psykisk. Fordi behandlingen er så blid, er den særdeles velegnet til stress, angst og uro

Når man bliver uddannet på KST – akademiet, bliver man også uddannet i at rette skelettet op hvis der er skævheder. F.eks. kan benlængden være forskudt, hvis bækkenet ikke er lige – hofteproblemerslidgigt i hoften kan være forårsaget af dette. Dette vil forplante sig hele vejen op til nakken/kraniet, – undervejs kan det påvirke flere muskler og organer og give symptomer som f.eks. : forhøjet blodtryk, fordøjelsesgener, hormonelle udfordringer og m.m.. Dominoeffekten eller den onde spiral er begyndt !!